Hlavní obsah

Silný vítr zavál parašutistu na dálnici. Dopadl přímo na dělicí čáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bastia

Spektakulární scéna se odehrála koncem minulého měsíce na dálnici jižně od korsického města Bastia. Přímo na frekventovanou dálnici se dvěma pruhy v každém směru se zničehonic snesl vojenský parašutista, který měl co dělat, aby se po doskoku na asfalt stačil stáhnout do bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Překvapení motoristé zaznamenali událost na mobilní telefony, resp. palubní kamery. Podle deníku Corse Matin se dechberoucí scéna odehrála v úseku, kudy auta mohou projíždět až rychlostí 110 kilometrů za hodinu.

Řidiči byli naštěstí pozorní, protože už z dálky viděli, jak se nad komunikací snáší k zemi několik padáků. Jeden výsadkář dopadl přímo na dělicí čáru.

Dokázal se ale včas zvednout a stáhnout se i s padákem na odstavný pruh, protože řidiči stačili přibrzdit nebo zastavit. Incident se obešel bez jakýchkoli zranění.

Velitelství 2. cizineckého výsadkového pluku, který v ten den prováděl nad Korsikou cvičení, incident potvrdilo. „Během dne jsme uskutečnili v oblasti četné seskoky. Vzhledem k silnému severnímu větru, který se náhle zvedl při výstupu z letadla, se výsadkáři posunuli jižním směrem,“ uvedlo velitelství.

Podle něj jednotka nacvičovala seskoky z výšky 400 metrů, což skýtá parašutistům velmi malé možnosti kormidlování. „Jeden z našich mužů přistál na dálnici. Jde o velmi neobvyklý případ. Vítr je při seskocích padákem nejnebezpečnějším živlem,“ sdělilo dále velitelství pluku.

Parašutista v Norsku při dopadu smrtelně zranil staršího muže

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám