Hlavní obsah

Silničáři v Londýně namalovali na vozovku nápis skrz obrácenou šablonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmatek i veselí vyvolalo v londýnské čtvrti Penge vodorovné dopravní značení, které v jedné užší ulici mělo vyzývat řidiče k opatrné jízdě. Silničáři ovšem jednoduchý nápis SLOW (pomalu) nastříkali na asfalt skrz obrácenou šablonu, takže správný vjem by účastník silničního provozu mohl získat jen při pohledu na písmena ve zpětném zrcátku.

Nápis Zpomal umístili silničáři v Londýně nesmyslně pozpátku.Video: AP

 
Článek

„No ale proč by ses měl dívat do zpětného zrcátka na místo, kterým jsi už projel?“ poznamenala podle deníku Mirror jedna účastnice diskuse na sociálních síti. „Obávám se, že sem budou jezdit davy lidí, aby se na to podívali. Bude z toho turistická atrakce,“ dodala.

„Že by testování zraku? Nebo zkouška, jestli umíte číst pozpátku?“ zněly další pobavené komentáře na adresu písmen, která jako by „vypadla z formy“.

Podle médií je možné, že silničáři přijeli na místo po stížnostech obyvatel Penge, kteří poukazovali na vybledlost a špatnou viditelnost těchto výstražných značení v jejich městské čtvrti.

Zda si pracovníci silniční služby chybu uvědomili, není jasné. Jeden z nich sice dotykem zkontroloval, zda jsou nově nastříkaná písmena dostatečně zaschlá, a pak „dílo“ ještě zdokumentoval na mobilní telefon. Po odjezdu se ale na místo už nevrátili.

Přibývá značek pro bezpečný odstup, pokuty ale nehrozí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám