Hlavní obsah

Silně opilý vozíčkář v Německu jel na červenou a dvakrát obkroužil křižovatku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úsměvný ale současně velmi hazardérský kousek předvedl v západoněmeckém Neuwiedu 57letý muž na elektrickém invalidním vozíčku. Na semaforech nedbal červeného světla, a když si dvakrát střihl čestné kolečko kolem křižovatky, zasáhla policejní hlídka. Následný test u invalidy prokázal 2,56 promile alkoholu v krvi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru NR-Kurier se příběh odehrál v pátek večer a už na první pohled prý nebylo na počínání vozíčkáře něco v pořádku. Muž nejprve ignoroval červené světlo na semaforu a poté začal zmateně objíždět křižovatku dvou ulic.

Spojnici obou komunikací za použití riskantních manévrů obkroužil dvakrát, načež zmizel v přilehlé ulici, kde už jeho krasojízda skončila. Policisté jej tam našli ležet na zemi vedle převráceného vozíku.

Jen díky ohleduplnosti řidičů se příhoda obešla bez zranění či materiálních škod. Vozíčkář skončil v nemocnici, kde si musel vzhledem k těžké opilosti dopřát delší odpočinek.

V nejbližších dnech může také očekávat pozvánku k vyšetřovateli, protože elektrická invalidní křesla jsou na silnici považována za motorová vozidla a platí pro ně dopravní předpisy v plném rozsahu.

V Německu může mít řidič starší 21 let až 0,5 promile alkoholu v krvi. Tento limit ale vozíčkář více než pětinásobně překročil.

Agresivní vozíčkář v Británii řádil na ulici. Záměrně srazil ženu a zmlátil jiného muže

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám