Hlavní obsah

Agresivní vozíčkář v Británii řádil na ulici. Záměrně srazil ženu a zmlátil jiného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hull

Šokující incident se odehrál minulý týden na ulici v anglickém městě Kingston upon Hull. Starší muž tady na elektrickém invalidním vozíčku záměrně srazil na chodníku ženu a poté zaútočil na dalšího, mladšího kolemjdoucího, kterého ze svého sedadla udeřil několikrát pěstí do obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na záběru, který někdo z přihlížejících lidí zveřejnil na sociálních sítích, je vidět, jak invalida najel do ženy v tmavém plášti a srazil ji k zemi. Žena během celého incidentu telefonovala a pokračovala v tom i ve chvíli, kdy už ležela na chodníku u zábradlí a vozíčkář na ni dále najížděl.

Poté invalida zaútočil na muže v šedé teplákové soupravě. Jednou rukou jej přitlačil ke stejnému zábradlí a druhou tloukl do obličeje. Během celého incidentu statný vozíčkář opakovaně křičel „vypadněte z mého města“, zatímco další lidé přihlíželi.

Někteří kolemjdoucí se útočníka snaží přimět, aby přestal. V jednu chvíli je na záběru vidět zakrvavený obličej napadeného muže, který byl slabší tělesné konstrukce a působil dojmem, jako by se nesnažil bránit.

Důvodem agresivního chování invalidy byl podle deníku The Sun zřejmě jiný konflikt, který incidentu předcházel a při němž zmíněná žena a mladší muž z neznámého důvodu bránili v odjezdu řidiči autobusu.

Konflikt s řidičem autobusu

Zatímco žena se vozidlu postavila do cesty, muž v teplákách měl stisknout vnější nouzové tlačítko dveří. Poté prý na řidiče chrstnul nějakou tekutinu a nadával mu. Incident vyšetřuje policie, která vyzvala svědky, aby se přihlásili a pomohli událost objasnit.

Konflikt okamžitě vyvolal vzpomínky na podobný incident v jihoanglickém Bidefordu z konce loňského roku. Senior na elektrickém invalidním vozíku tady najel na ulici do jiného muže proto, že mu v místním obchodě vykoupil poslední kus paštiky.

Invalida porazil na ulici muže, protože mu vykoupil poslední kus paštiky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám