Hlavní obsah

Silák z Tučap pokořil svět v tahání kamiónů

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TUČAPY

Světový rekord v tahání kamiónů vytvořil v sobotu vpodvečer v Tučapech na Vyškovsku místní 27letý silák Jaromír Bakalík, který čtyři tahače vážící 28 300 kg utáhl na vzdálenost 56 cm.

Foto: Jana Bečková

Značení cest

Článek

Přestože v boji o vytvoření nového rekordu stála proti silákovi příroda a déšť mu vytvářel neregulérní podmínky, po vyčerpávajícím boji rekord padl na čtvrtý pokus a hodnota rekordu z Kanady, který měl hodnotu 24 600 kg, už neplatí.

"Byl to můj sen a budu v tom pokračovat. Nechal jsem i zaměstnání, abych se mohl naplno věnovat tomuto sportu, takže mě vlastně moje síla živí. Na rekord jsem se připravoval půl roku a teď by to měl zhatit déšť? To ne. Takže jsme se pokoušel vícekrát a podařilo se. Chtěl jsem být sice výraznější, ale přírodu a déšť neporazím," poznamenal Jaromír Bakalík.

Boj o nový rekord poznamenala velká příprava jak v posilovně a nad talířem jídla, tak i na místě. Bakalík se pokoušel dvakrát zvítězit na mokré silnici, ale nikdy to nevyšlo podle jeho představ. Tak přišel ke slovu autogen a vysoušení asfaltu plamenem v době, kdy si déšť dal na pár minut pokoj.

Krátce po 17. hodině se Jaromír zapřel a souprava 4 tahačů se dala do pohybu. Rekord by měl být zapsaný ve světové Guinessově knize rekordů, protože na vše dohlížel pověřený komisař a vše je také zadokumentované na videonahrávce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám