Hlavní obsah

Sídlo brazilských drogových dealerů hlídali aligátoři

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Brazilští policisté se při výkonu svého zaměstnání rozhodně nenudí. Při vyšetřování posledního případu na ně na pozemku drogových dealerů dokonce zaútočili aligátoři. Dle policie používal gang zvířata na zastrašování dalších gangů a na zbavování se těl. O případu informovala BBC.

Foto: Archiv, Novinky

Aligátoři měli varovat nepřátele drogového gangu, že toto území patří někomu jinému.

Článek

Policie hledala vůdce jednoho z tamějších gangů, když na jedné ze zahrad objevili policisté kajmany. To už bylo mužům zákona jasné, že jsou na správném místě. Plazy nechali policisté převést do místní zoo a okamžitě se vydali na prohlídku domu, který údajně patřil tchýni hlavního dealera.

Dle jednoho z policistů byli kajmani symbolem moci pro intrikány, kteří by se chtěli pokusit své rivaly zavraždit. Bylo jim jasné, že by v případě neúspěchu skončili jako jejich potrava.

Drogové gangy v Rio de Janeiru jsou známé pro své velmi brutální jednání, ale policie se domnívá, že jejich metody pro rozšiřování strachu u svého okolí jsou ještě neortodoxnější, než se očekávalo.

Televizní záběry ukázaly policisty, jak obezřetně nakládají aligátory, jednoho i většího než dva metry, do nákladního vozu. Policie prý vyjma odvezení zvířat, zatčení tří osob a zadržení několika zbraní zabavila i menší množství drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám