Hlavní obsah

Šestiletý hoch řídil automobil poté, co otec omdlel

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

North Platte

Šestiletý Američan Tustin Mains se stal z minuty na minutu známým hrdinou. Svým pohotovým jednáním dost možná zachránil život svému otci, sobě i tříletému bratrovi. Jeho otec, těžký cukrovkář, omdlel kvůli nízké hladině cukrů v krvi. Tustin se bleskurychle přemístil ze zadní sedačky na místo řidiče a automobil zázračně zastavil.

Foto: archiv, Novinky

Chlapec se odvážně ujal řízení vozu. Ilustrační foto.

Článek

Tustin Mains se po otcově kolapsu chopil volantu a po chvíli se mu povedlo zastavit. Policii v North Platte po události řekl, že seděl na zadní sedačce se svým tříletým bratrem, když najednou jeho otec omdlel. Chlapec přeskočil sedačku a chopil se volantu, aby automobil nesjel ze silnice.

Nebýt bleskové reakce chlapce, tak by vůz Chevrolet Avalanche vyjel ze silnice a celé trojici by hrozila vážná zranění. Tustin projel s vozem několik bloků a když vjel do míst, která už neznal, tak se dokonce zvládl s autem i otočit.

Speciální mladý muž

Přestože řidičovi sklouzla noha z plynu, tak se automobil nadále pohyboval rychlostí okolo 20km/h a to až do chvíle, než ho zahlédli policisté. Policista Roger Freeze běžel k pohybujícímu se autu a otevřeným okýnkem skočil do auta a zařadil neutrál. Hned poté ho pak nasměroval do parku.

Chlapec popisoval, že otec najednou "usnul" a on se obrovsky vyděsil. Podruhé se pak vyděsil, když se objevil v okně policista. Bál se, že ho stihne trest za to, že auto řídil on. Když ale policista auto úspěšně zastavil, tak byl chlapec šťastný. Tamější policie chlapce pochválila a uvedla, že je to "velmi výjimečný mladý muž".

Reklama

Výběr článků

Načítám