Hlavní obsah

Šestiletá holčička vypadá kvůli vzácné nemoci jako vetchá stařenka

Novinky, vps
Round Rock

Adalia Rose Williamsová z amerického Texasu je v mnohém stejná jako jiné šestileté holčičky. Také ráda zpívá, tancuje a hraje si. V jedné věci se ale liší. Trpí extrémně vzácnou nemocí zvanou progerie, která způsobuje předčasné stárnutí. Její organismus stárne osmkrát rychleji, než je běžné, navíc ji čeká už jen pár let života. Se svým smutným osudem se ale pere statečně.

BEZ KOMENTÁŘE: I přes krutou nemoc si šestiletá holčička života užívá

 
Článek

Malá Adalia je tak křehká, že potřebuje pomoct i s chůzí do schodů. Do školy nechodí, musí mít totiž neustálou péči. Kromě vizuálních známek stárnutí se u ní projevují i ty fyzické. Špatně vidí, má slabé srdce, trpí artritidou a nemá žádné vlasy, ostatní děti si ji proto někdy pletou s chlapcem.

Je těžké určit, kolik přesně je ve světě dětí s touto chorobou, která byla poprvé popsána v roce 1886. Diagnostikovaných jich je aktuálně 80 a v lékařské historii je takových případů zaznamenaných celkem 140.

Možná i proto založili Adaliini rodiče webovou stránku, pomocí které se snaží rozšiřovat povědomí o této vzácné nemoci. Pravidelně na ni umisťují fotky a videa se svou dcerou a nabízejí k prodeji trička s její fotkou. Část výtěžku pak putuje nadaci, která se zabývá výzkumem progerie.

Odvrácená strana slávy

Adalia má i stránku na Facebooku, která má aktuálně téměř šest miliónů fanoušků. Její velká popularita pomohla při různých sbírkách, ale zároveň se objevily i stinné stránky slávy.

Ty se spíše než malé holčičky týkají její matky Natalie. Mnoho lidí ji totiž obviňuje z toho, že svou dcerku využívá a zachází s ní jako s loutkou. Vadí jim, že dívence založila účty na téměř všech sociálních sítích a jejím jménem žádá o různé příspěvky a dary.

Natalia zareagovala tím, že přestala vybírat peníze z reklamy u videí a nepobízí fanoušky na Facebooku aby podporovali zveřejňované statusy. Klíčové pro ni je, že její dcera tuto negativní stranu popularity nevnímá a dál si žije svůj život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám