Hlavní obsah

Šestiletá dívka vběhla do hořícího domu, aby probudila spící maminku a sourozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Olivia Pattersonová je nejen ve své vesnici považována za hrdinku. Nebála se totiž vběhnout do domu, jehož střecha byla v plamenech, aby varovala maminku a své dva mladší sourozence. Díky ní tak všichni vyvázli ve zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Pattersonová

Článek

Šestiletá Olivia Pattersonová z anglické obce Riccall v hrabství Severní Yorkshire si ve čtvrtek 4. dubna odpoledne hrála venku s kamarádkou, když si všimla, že ze střechy jejího a sousedního domu vycházejí plameny a kouř.

Ani na okamžik nezaváhala a běžela dovnitř, aby varovala maminku a své dva mladší sourozence, kteří si po obědě dopřávali pár chvil odpoledního spánku. „Rychle ven, rychle ven, dům hoří,“ křičela Olivia.

Později serveru BBC popsala, že nevěděla, co si o požáru má myslet, a tak to zkrátka šla říct mamince Lauře. Ta později upřesnila, že když se vzbudila, Olivia jí hned připomněla, ať vezme ven i další dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Požár domu Olivie Pattersonové

„Vůbec jsem nemohla uvěřit, že tam vběhla. Sousedé později říkali, že se Olivii pokoušeli zastavit, ale ona věděla, že jsme uvnitř,“ popsala Laura Pattersonová.

Po chvíli na místo dorazily i čtyři hasičské vozy a požár se zakrátko podařilo uhasit. Rodina Olivie Pattersonové se však musela přesunout do náhradního ubytování, než se podaří zjistit příčinu požáru, rozsah škod a provést nejnutnější opravy.

„Jsem moc ráda, že se to stalo ve dne, protože nám selhal požární alarm,“ dívá se na celou událost z té lepší stránky Laura Pattersonová. A přidala domněnku, že dráty požárního systému jsou napevno zabudované, takže mohou být poškozené, aniž by si toho někdo všiml.

Žena vyhodila z hořícího bytu ve třetím patře malé dítě, chytili jej kolemjdoucí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám