Hlavní obsah

Šest generací a 100 potomků. Angličanka oslavila 100 let v rodinném kruhu

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rose Sharpová z anglického Kentu v neděli oslavila 100. narozeniny v okruhu svých nejbližších. Těch ale není málo, neboť kromě osmi vlastních dětí má dalších 92 potomků, včetně vnoučat, pravnoučat, prapravnoučat a jedno praprapravnouče.

Foto: Profimedia.cz

Rose Sharpová (čtvrtá zleva v prostřední řadě) oslavila 100 let se svou početnou rodinou.

Článek

Rose se vdala za svého manžela Williama, když jí bylo 19 let. Během druhé světové války pracovala v továrně na munici a za 35 let manželství, které ukončila smrt Williama, přivedla na svět osm dětí – šest chlapců a dvě děvčata.

Foto: Profimedia.cz

Rose Sharpová zamlada.

Její dcera Carol (77) má pět dětí, včetně Sarah (60), která má pro změnu sedm dětí. Její dcera Joanne (43) má pak dvě děti – Sophie (23) a Danny (25) – a dvouletou vnučku Amelie, což dohromady tvoří šest žijících generací žen z jednoho pokolení. Věkový rozdíl mezi nejstarší Rose a její praprapravnučkou Amelií činí neuvěřitelných 98 let.

Foto: Profimedia.cz

Šest generací žen z jednoho pokolení.

„Občas je to matoucí, když je nás tolik,“ svěřila se deníku Daily Mail Joanne. „Moje prababička Rose je úžasná žena. Je na vrcholu našeho rodokmenu a je pro nás všechny obrovským vzorem. Ženská hlava rodu, která ráda hraje bingo,“ dodává.

Rose byla čtvrtým narozeným dítětem z celkem sedmi sourozenců. Všechny je však přežila. „Snažila jsem se najít další rodiny, které se rovněž pyšní šesti žijícími generacemi, ale myslím, že jsme celkem vzácný exemplář,“ směje se Joanne.

Foto: Profimedia.cz

Rose ke svým 100. narozeninám dostala blahopřejný telegram od královny Alžběty II.

Oslava proběhla na zahradě a všichni měli obrovskou radost, že se po lockdownu způsobeném koronavirovou pandemií mohli zase vidět. „Nejcennějším darem pro Rose je skutečnost, že zase může trávit čas s rodinou a dětmi. Říkala, že během posledního roku strašně vyrostly," říká Joanne.

Recept Rose na dlouhověkost asi překvapí málokoho: „Mít spoustu dětí a starat se o ně. Jinak bych si to nedokázala představit,“ radí spokojená žena v obležení své početné rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám