Hlavní obsah

Seniorka zkolabovala na kostelní věži v Mnichově. Záchranáři ji museli z vyhlídky slaňovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Spektakulární záchrannou akci provedli v Mnichově hasiči se zdravotníky, když s pomocí lan zachraňovali starší ženu z vyhlídky na věži farního kostela sv. Petra v historickém centru města.

Foto: Profimedia.cz

Kostel sv. Petra v Mnichově

Článek

Dvaasedmdesátiletá obyvatelka bavorské metropole podle tiskové zprávy hasičského sboru provázela skupinu známých, s nimiž také vystoupala na vyhlídkovou plošinu kostelní věže přezdívané jako Alter Peter (Starý Petr), aby jim zprostředkovala fenomenální výhled na Mnichov.

Průvodkyně ale nahoře náhle zkolabovala a nebyla schopna sestoupit 306 schodů nazpět dolů. Prakticky nemožný by byl i její transport na nosítkách k východu vzhledem k tomu, že kostelní věž je příliš úzká a schodiště klikaté.

Záchranáři proto pod 91 metrů vysokou věž dorazili s vybavením pro slaňování. Po poskytnutí první pomoci na věži pacientku připevnili na speciální nosítka, která pak pomocí lan spustili dolů.

Záchrannému manévru, který trval asi pět minut a z nějž deník Bild zveřejnil video, tleskaly desítky kolemjdoucích. Zdravotníci poté převezli ženu k dalšímu ošetření na mnichovskou kliniku. Podle médií se jí daří dobře.

Alter Peter je jednou z dominant Mnichova, kterou vyhledávají i zahraniční turisté. Za dobrého počasí věž nabízí výhled až do vzdálenosti sta kilometrů.

Horští záchranáři vysvobodili pomocí vrtulníku dvě Češky v Tatrách

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám