Hlavní obsah

Horští záchranáři vysvobodili pomocí vrtulníku dvě Češky v Tatrách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dvě české horolezkyně se dostaly v pátek do nesnází na Karbunkulovém hřebenu ve Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) na svém webu informovala, že k jejich záchraně byl nasazen vrtulník.

Foto: HZS Vysoké Tatry

Záchranná akce v Tatrách

Článek

Při pohybu na hřebenu první horolezkyně pravděpodobně uklouzla a stáhla sebou i druhou horolezkyni, s níž byla navázaná na lanu.

„O technický zásah byla požádána posádka vrtulníkové záchranné zdravotní služby z Popradu, která vzala na palubu dva horské záchranáře,“ uvedl web HZS.

Horští záchranáři se spustili na místo pomocí palubního navijáku a stejným způsobem byli záchranáři i se ženami postupně evakuováni z hřebene.

„Při mezipřistání na Chatě u Zeleného plesa byly české horolezkyně ošetřeny a poté je letecky transportovali na heliport do Starého Smokovce, kde byly odevzdány posádce rychlé zdravotní pomoci na transport do nemocnice,“ konstatovali horští záchranáři.

O rozsahu zranění, které Češky utrpěly, web HZS neinformoval.

Se psem po Tatrách? Od léta jen po asfaltových cestách

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám