Hlavní obsah

Seniorka z Chicaga ve 104 letech seskočila s padákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorothy Hoffnerové z Chicaga bude zanedlouho již 105 let, ale sama si to vůbec nepřipouští a snaží se žít maximálně aktivně. Důkazem toho je i její nedávný tandemový seskok s padákem. A po něm už plánuje další podobné kousky.

Seniorka z Chicaga ve 104 letech seskočila s padákemVideo: AP

 
Článek

Dorothy Hoffnerová si seskok s padákem zkusila poprvé ve svých sto letech a před nedávnem si tento kousek zopakovala. K letadlu sice musela dojít s pomocí chodítka, ale na rozdíl od prvního seskoku se nyní nenechala z letadla vynést, ale trvala na tom, že to zvládne sama.

Společně s certifikovaným instruktorem Derekem Baxterem po opuštění letounu nejprve ve výšce 4100 metrů provedli ve vzduchu kotoul, načež se volným pádem blížili k zemi. Celý seskok trval kolem sedmi minut a paní Hoffnerová bravurně zvládla i přistání na travnaté ploše.

Její přátelé, kteří k ní ihned přispěchali s chodítkem, se jí hned ptali, jaké to je být zpátky na zemi. „Báječné. Ale ještě lepší to bylo tam nahoře. Celé to bylo skvělé,“ citoval nebývale akční seniorku server The Guardian.

Žena hned také začala vyprávět, do čeho se pustí příště: „Ještě jsem nikdy neletěla horkovzdušným balonem,“ odhalila své plány.

Rekordní zápis

Parašutistický klub z amerického města Ottawa, jež leží ve státě Illinois přibližně 140 kilometrů na jihozápad od Chicaga, se nyní snaží, aby byla Dorothy Hoffnerová oficiálně prohlášena za nejstarší parašutistku na světě. Tento rekord zatím drží Švédka Linnéa Ingegärd Larssonová, která loni na padáku seskočila ve 103 letech.

Ať už paní Dorothy rekordní zápis získá, nebo ne, půjde ale spíše o seskok v nejvyšším věku, než že by mohla být považována za opravdovou parašutistku. Něco jiného je to v případě jiné Američanky Kim Knorové, která se parašutismu věnuje již od roku 1959. Ta nedávno ve svých 84 letech dosáhla hranice 580 seskoků, přičemž to chce dotáhnout až na rovnou tisícovku.

Američanka má v 84 letech 580 seskoků s padákem, chce dosáhnout tisícovky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám