Hlavní obsah

Američanka má v 84 letech 580 seskoků s padákem, chce dosáhnout tisícovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kim Knorová se parašutismu věnovala od mládí, ale po manželově nehodě se skákáním na téměř čtyřicet let přestala. Nyní se však znovu vrhá z nebe dolů a chce dosáhnout hranice tisíce seskoků. Ale ta je ještě pořád daleko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kim Knorová z Denveru je i ve svých 84 letech velmi aktivní dámou. Stále se totiž věnuje parašutismu a sbírá další a další seskoky. Minulý týden přidala další tři a jejich celkový počet tak zvýšila na 580. Její cíl je však ještě mnohem výše, chce dosáhnout rovného tisíce seskoků.

S parašutismem začala Knorová již v roce 1959, tehdy jí bylo dvacet let, a o tři roky později se stala členkou prvního amerického ženského parašutistického týmu. Láska k tomuto sportu jí navíc přinesla také lásku životní, protože mezi parašutisty potkala i svého budoucího manžela.

Ten však měl později vážnou nehodu a Kim se rozhodla s parašutismem skončit. To jí vydrželo dlouhých 37 let, ale po smrti svého muže se v roce 2003 na padák zase vrátila. Často a ráda skáče dosud a tentokrát končit rozhodně nehodlá.

Kromě tisíce seskoků je jejím cílem také inspirovat další ženy a motivovat je, aby si skákání s padákem vyzkoušely. Sama byla za svou oddanost tomuto sportu v roce 2013 uvedena do parašutistické Síně slávy.

„Můžu sedět u televize nebo počítače, nebo půjdu ven, budu skákat s padákem a cestovat po celé zemi,“ přiblížila paní Kim webu Times-Call svůj aktivní životní styl.

Nejstarší hokejistce je 82 let

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám