Hlavní obsah

Série smutných náhod vedla k bizarnímu úmrtí

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragické události, která skončila smrtí třiadevadesátiletého seniora Edwarda Stainera, došlo loni na podzim v anglickém Basingstoku v hrabství Hampshire. Válečnému veteránovi se stalo osudným jeho vlastní elektrické křeslo, na které byl muž odkázán. O případu nyní informoval britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jak došlo k nešťastné souhře několika okolností, popsal Stainerův vnuk David Clarke, který se svým dědečkem žil posledních deset let. Podle něj vlastnil Stainer elektrické křeslo delší dobu.

„Už dřív se občas zkusil na křeslo posadit bez cizí pomoci. Nedávno začalo zlobit dálkové ovládání, kterým se křeslo ovládalo. Tlačítka nereagovala hned, ale až s dlouhou odezvou. Dali jsme to spravit snad tři týdny před tragédií,“ vysvětlil Clarke.

Svého dědečka našel bez známek života v polovině listopadu. „Když jsem přišel domů, ležel na zemi a nad ním bylo jeho křeslo. Ležel na zádech, opěrátko na nohy měl na krku a vedle sebe měl ovladač,“ popsal během veřejného jednání před soudem, které má za cíl osvětlit příčinu smrti a okolnosti, které k ní vedly.

Příbuzní v Indii odpojili pacienta od plicního ventilátoru, aby spustili klimatizaci

Koktejl

Clarke rovněž uvedl, že dřív býval jeho dědeček velmi aktivní, byl veteránem z druhé světové války a pracoval jako farmář. V poslední době už mu ale zdraví nesloužilo nejlépe a Stainer musel využít služeb pečovatele a používat chodítko.

Během jednání také zaznělo vyjádření policejního vyšetřovatele, který byl k místu nehody přivolán. Ten označil dům za útulný a čistý. Koroner prohlásil, že smrt nastala udušením, kterému předcházel pád z křesla a nechtěné zmáčknutí tlačítka na ovládání křesla. Tragédii způsobilo částečně také to, že Stainer se mohl pohybovat jen velmi omezeně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám