Hlavní obsah

Senior se ztratil v džungli. Tři dny pil vodu z kaluže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaasedmdesátiletý Brit Leonard Barry Weller strávil v minulém týdnu tři dny v thajské džungli poté, co se ztratil na motorce. Podle vlastních slov přežil díky velkému štěstí a pití dešťové vody z kaluže.

Foto: Profimedia.cz

Leonard Barry Weller s manželkou

Článek

Weller žije v Thajsku posledních 15 let. Na severovýchodě země ale zabloudil cestou v hustém lese. Jeho devětačtyřicetiletá manželka následně upozornila policii, že její muž nedorazil domů, a ve čtvrtek byla spuštěna pátrací akce.

Pro seniora znamenaly nebezpečí jednak teploty okolo 35 stupňů Celsia, a také jedovatí hadi a šelmy žijící v husté džungli. Pátrání bylo úspěšné po třech dnech, kdy byl Weller objeven. Našli jej hladového a bez bot, s rozepnutou košilí a viditelnými zraněními na nohou.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři muže převezli na pozorování do nemocnice.

„Bolí mě nohy, ale jinak jsem šťastný. Bylo mi horko, pil jsem dešťovou vodu z kaluží, udělal jsem si brčko z trávy. Rád bych poděkoval všem, kdo se podíleli na mojí záchraně. Je mi z toho do pláče,” uvedl muž, který opustil na výletě motorku a chtěl vyjít pěšky na kopec, avšak zabloudil.

Později se snažil vylézt na strom, kde ho zastihla silná bouře. Nocoval tak na zemi na lůžku z listí v neustálém strachu z divokých zvířat.

„Žijeme tu s manželem tři roky, často se vydá někam na výlet do přírody, ale vždycky se vrátí domů, tentokrát ale prostě nepřijel. Tak jsem po půlnoci upozornila policii,” vysvětlila Wellerova manželka.

Weller byl následně převezen do nemocnice na pozorování. Jeho zranění však nejsou vážná a brzy by měl být zase v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám