Hlavní obsah

Sektář z Texasu ohlásil na čtvrtek další konec světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUSTIN

Konec světa je za dveřmi, tvrdí to sektář Yisrayl Hawkins z Texasu, který nabízí záchranu všem ovečkám, jež ho budou následovat, praktikovat polygamii a změní své jméno na Hawkins. Podle tohoto vůdce Jehovova domu totiž "nukleární holocaust" vypukne už 12. června letošního roku a bude počátkem velkého konce světa.

Foto: Profimedia.cz

Podle sektáře má ve čtvrtek začít jaderná válka. Ilustrační foto

Článek

Přijímací pohovor k podivínské sektě je jednoduchý. Člověk odletí do Texasu a nastěhuje se na ranč Jehovův, změní si jméno na Hawkins a bude souhlasit s uctíváním, souložením a svatbou s Yisraylem – v případě žen.

Muži mají povinnost dotyčného pouze uctívat. Podivín Hawkins je velmi úspěšný a na svém pozemku už má bezpočet slepě věřících oveček, které ho uctívají, poslušně vykonávají vše, co jim přikáže, a bez výčitek mu poskytují blahobyt.

Členům sekty je zjevně jedno, že jaderný holocaust předpověděný na 12. června je jedním ze stovek, které už úchylný sektář ohlašoval v minulosti.

„Neovládám jejich mysl v čarodějnickém smyslu, jak o tom ve světě mluví, podle čehož mám mít nějaký druh moci nad nimi. Já je pouze učím zákonům,“ odmítá Hawkins nařčení z manipulace s duševně slabšími jedinci. V Texasu mu ale především hrozí postihy kvůli bigamii. Má údajně až pětadvacet manželek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám