Hlavní obsah

Sedmdesátiletá žena v Ugandě porodila dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravá dvojčata – chlapce a dívku – porodila v Ugandě 70letá žena, která podstoupila mimotělní oplodnění. Děti přišly na svět císařským řezem v centru pro léčení neplodnosti v hlavním městě Kampale.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dosáhli jsme mimořádného úspěchu – porodili jsme dvojčata nejstarší africké matce ve věku 70 let,“ potvrdila klinika podle serveru BBC.

„Je to více než lékařský úspěch. Je to o síle a odolnosti lidského ducha,“ dodala nemocnice s tím, že pacientka je také v pořádku.

Sama matka novorozeňat Safina Namukwayaová hovoří o „zázraku“. Její těhotenství prý ale bylo obtížné, protože otec dětí ji opustil, když se dověděl, že bude mít dvojčata.

„Muži nemají rádi, když jim někdo řekne, že partnerka nosí více než jedno dítě. Od té doby, co mě sem přijali, se můj muž nikdy neukázal,“ posteskla si paní Safina, která už v roce 2020 přivedla na svět holčičku.

Řekla, že toužila mít vlastní potomky poté, co se jí někteří lidé vysmívali, že je bezdětná. „Starala jsem se o děti jiných a viděla, jak vyrůstají a poté mě nechávají samotnou. Řekla jsem si, kdo se o mě postará, až zestárnu?“ dodala paní Safina.

I když žena porodila v tak vysokém věku, rekordmankou není. V roce 2019 se poprvé stala matkou tehdy 74letá Indka Erramatti Mangayammová. Narodila se jí rovněž dvojčata po mimotělním oplodnění.

Nejstarší rodička na světě? Žena v 74 letech porodila dvojčata

Koktejl

Jednovaječné sestry porodily v rozmezí pěti hodin. Obě mají chlapečky

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám