Hlavní obsah

Sedmašedesátiletá Američanka složila vetřelce, který se k ní vloupal

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled nevypadá drobná 67letá Američanka Lorenza Marrujová nikterak nebezpečně. Ženě se však přezdívá lady ninja, protože má černý pásek v bojovém umění ju-jitsu. Když se u ní doma, v komplexu pro seniory, objevil v pondělí večer vetřelec, dokázala si s ním proto hravě poradit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Narušitelem byl 59letý Donald Robert Prestwood, který v domě v kalifornském městě Fontana rovněž žije. Když se do bytu vloupal, byl zřejmě opilý a začal Marrujovou obtěžovat. „Jdi pryč nebo ti budu muset ublížit,“ řekla vetřelci podle serveru New York Post žena.

Prestwood se skutečně vytratil, ale místo toho, aby šel k sobě, vloupal se k 81leté Elizabeth McCrayové, která je odkázaná na invalidní vozík. Když Marrujová uslyšela stařenčin křik, bez váhání jí vyrazila na pomoc.

„Vecpala jsem se mezi oba. Odsunula jsem Elizabeth stranou a vyskočila na něj a mlátila jsem ho. Snažil se mi zkroutit ruku, ale v tu samou chvíli jsem to udělala já a velmi rychle jsem ho otočila. Pořád opakoval, že mu ubližuju, ale já mu řekla, že mi to je jedno,“ vzpomíná Marrujová na souboj.

Žena, která má za sebou 26 let tréninku ju-jitsu, poté útočníka složila a klečela mu na hrudníku, dokud nepřijela policie, aby muže zatkla. „Jedno koleno jsem měla na jeho hrudi, druhé na krku. Držela jsem ho za čelist a mířila mu na oko,“ doplnila.

Hlavně volat policii

Elizabeth McCrayová uvedla, že jí Marrujová zachránila. Preston jí totiž doma přepadl a třásl s ní, dokud neupadla na podlahu. „Přišel Ježíš a dal jí sílu,“ uvedla stařenka na adresu své zachránkyně. „Nepomyslela bych si, že tak malá žena bude mít takovou sílu,“ dodala.

Koronaviru se bojí i lupiči, před akcí nezapomněli na roušky a dezinfekci

Koktejl

Mluvčí policejního oddělení města Fontana Jennie Venzorová uvedla, že tento příběh měl dobrý konec. Poradila však lidem, aby se vetřelce jinak nepokoušeli přemoci sami, v případě, že by byl ozbrojený.

„Doporučujeme, abyste vytočili 911 a zavolali o pomoc. To se v tomto případě i stalo, ale stejně ta žena zasáhla. Řekla mi, že si najednou vybavila trénink, jako by to byla svalová paměť. Věděla, že musí svojí přítelkyni pomoct,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám