Hlavní obsah

Sebevraha zachránila pomocí emotivního hitu

Novinky, nčs

Když cestovala Američanka Cristina Settanni orlandskou silnicí, spatřila na kraji mostu sedět zoufalého muže. Došlo jí, že se dotyčný pravděpodobně chystá spáchat sebevraždu a rozhodla se zakročit. Na pomoc si vzala hudební znalosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, se pokoušel koncem minulého měsíce ukončit svůj život skokem z okraje mostu. Duchapřítomná Settanniová se rozhodla nečekat na policii a pomohla nešťastníkovi sama.

Ačkoliv pravděpodobně nepostupovala podle příruček policejních psychologů, její improvizace na sebevraha zapůsobila. „Odříkala jsem mu část textu z písničky One More Light (Ještě jedno světlo) od kapely Linkin Park,” vysvětlovala později zachránkyně, jež v překladu řekla větu: „Koho zajímá, jestli ještě jedno světlo vyhasne? No, mě ano.”

Paradoxem je, že právě text hitu, který na YouTube zhlédlo téměř 140 milionů uživatelů, napsal v roce 2017 bývalý frontman kapely Chester Bennington, jenž krátce poté sám spáchal sebevraždu.

Text písničky však dopomohl zoufalému muži, aby si svůj čin rozmyslel. „Nevím, jestli to bylo jen kvůli tomu, co jsem mu řekla, ale neskočil a rozbrečel se,” dodala Settanniová.

Policisté později ke dvojici dorazili, muži pomohli vrátit se zpátky z mostu, naložili jej do auta a odvezli k vyšetření do nemocnice. Hrdince okamžiku se dostalo poděkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám