Hlavní obsah

Schwarzeneggera ve volbách asi ohrozí Beatty

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Volby příštího kalifornského guvernéra by se mohly změnit v souboj dvou hollywoodských legend. Podle listu USA Today se Arnold Schwarzenegger (57) obává, že proti němu nastoupí jeho herecký kolega Warren Beatty (68), který si v roce 2000 dokonce pohrával s myšlenkou, že bude kandidovat na prezidenta.

Článek

"Dokážu si představit, že pro tento stát odvedu daleko lepší práci než nynější guvernér," řekl Beatty, proslavený filmy Bonnie a Clyde či Bugsy, nositel čtyř oscarových nominací, při vystoupení před absolventy univerzity v Berkeley.

Beatty je zapálený stoupenec demokratů, finančně i osobně podporoval v kampaních Billa Clintona a Al Gora a patří mezi hlasité kritiky politiky nynějšího prezidenta George W. Bushe.

"Myslím, že umění výstavby politických struktur je očividně komplexnější než kulturistika," řekl Beatty, který v posilovně strávil několik týdnu při přípravě na film Kill Bill. Roli Billa však nakonec ve dvoudílném snímku Quentina Tarantina ztvárnil David Carradine.  "Není to nic osobního. Jeho (Schwarzeneggera - pozn. red.) filmy mám rád, přestože on sám stojí na můj politický vkus až příliš napravo," uzavřel Beatty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám