Hlavní obsah

Schifferová mezi nejvýznamnějšími Němci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Topmodelka Claudia Schifferová se ocitla v úctyhodné společnosti Johanna Sebastiana Bacha, Karla Marxe a Alberta Einsteina. I ona byla totiž nominována do televizního seriálu o uznávaných osobnostech, jehož prostřednictvím byl měl být zvolen nejvýznamnější Němec historie.

Foto: Anna Kováčová
Článek

Jak uvedla internetová verze britského magazínu Vogue, společně s Claudií se této cti dostalo i slavným sportovcům, jako jsou fotbalista Franz Beckenbauer, tenisté Boris Becker a Steffi Grafová či pilot formule 1 Michael Schumacher.

Pozorovatelé však Claudii nedávají příliš šancí na vítězství. Kráska se totiž Němcům poněkud odrodila, když se provdala za britského filmového producenta Matthewa Vaughna a usadila se s ním natrvalo v Anglii.

Claudiina nominace zaskočila historiky

Seriál bude německou verzí britského originálu stanice BBC s názvem "Great Britons". Největším Britem byl jmenován politik Winston Churchill. Na ostrovech mohla veřejnost do klání osobností nominovat kohokoliv, kdo si zasloužil ocenění.

Němci budou mít omezené možnosti: neplatné budou hlasy pro Adolfa Hitlera. Petr Arens z televize ZDF, která projekt v Německu organizuje, oznámil: "Chceme lidi, kteří byly důležití a významní pro německou historii a německou kulturu, ale rozhodně ne odsouzené zločince nebo někoho, kdo spáchal zločiny proti lidskosti."

Nominací Claudie byli nepříjemně zaskočeni někteří historikové. Nemyslí si totiž, že "velikost osobnosti je pouze v tom, že je člověk krásný, příjemný nebo morální".

Související témata:

Výběr článků

Načítám