Hlavní obsah

Sázkař vsadil čtvrt miliónu na to, že Špidla zůstane ve funkci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velkou důvěru v pevnost vládní koalice projevil neznámý sázkař z Prahy. Vsadil necelých čtvrt miliónu korun na to, že předseda vlády a ČSSD Vladimír Špidla setrvá nejméně do Vánoc v čele kabinetu. Další osud koaliční vlády přitom závisí na nadcházejícím hlasování parlamentu o vládní reformě veřejných financí.

Foto: Karel Kavička
Článek

Pokud nebude schválena, chce nynější premiér podat demisi a svou vládu rozpustit. V případě, že se sázkařův tip ukáže jako správný, bude mu vyplaceno přibližně 375 tisíc korun, řekl dnes ČTK mluvčí loterijní společnosti Tipsort Lubomír Ježek.

Muž podle něj celý obnos rozložil do pěti sázek. Zajímavostí je, že tipoval v pobočce, která je vzdálena jen několik desítek metrů od ústředí sociální demokracie, pražského Lidového domu. Na to, zda šéf sociálních demokratů stráví letošní Vánoce jako premiér, mohou lidé sázet od začátku měsíce.

Sázka na premiérovo setrvání vynese 1,5násobek

Bookmakeři sice předpokládají, že Špidlovou pozicí otřese rozjezd rozpočtové reformy, je však podle nich pravděpodobné, že minimálně do 24. prosince by mohl v čele vlády setrvat. Zatímco sázka na Špidlovo setrvání ve funkci může vynést 1,5násobek vkladu, za tipování opačné varianty lze získat 2,8násobek. Podle Ježka se sázka na premiéra těší velké oblibě.

V neděli na jeho setrvání v čele vlády vsadil jiný sázkař 50 tisíc korun. Na to, zda se koaliční kabinet udrží či nikoli, si mohli lidé poprvé vsadit loni v srpnu, kdy Poslaneckou sněmovnu čekalo hlasování o důvěře vládě. Další příležitostí bylo stejné rozhodování poslanců, které se uskutečnilo letos v březnu. Poté, co v prezidentské volbě neuspěl koaliční kandidát, si chtěl kabinet otestovat, jakou má ve sněmovně podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám