Hlavní obsah

Šárka Vaňková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletá studentka z Mostu.

Foto: Pavel Čempěl

Čtveřice věžáků u železárenského mostu čeká letos zásadní proměna. Pátý dům je na sídlišti v Tovární ulici v Záblatí.

Článek

Jejím snem je vystudovat pražskou konzervatoř, obor popový zpěv. Loni ji nepřijali, ale Šárka to nevzdává a bude to prý zkoušet tak dlouho, dokud ji nevezmou. Po účinkování ve školním souboru Slavíček se začala učit zpívat u Richarda Řeřichy, který ji následně doporučil profesorce pražské konzervatoře Lídě Nopové. U té se Šárka učí druhým rokem.

Do soutěže se přihlásila sama. Osm let hraje na klávesy. Když si nemůže zazpívat nebo zahrát, svrbí ji ruce a je nervózní. Podle svých slov si nedokáže život bez hudby představit. A kdyby přece? "Buď bych se zbláznila, anebo bych ji vymyslela," říká Šárka.

Ráda chodí do kina, sportuje a věnuje se učení. Talent ke zpěvu zřejmě podědila po svém dědovi, který byl velmi muzikální, jak se říká na co sáhl, na to hrál. Do soutěže nastoupila s číslem 3538. Do finálové desítky se dostala díky Druhé šanci.

Reklama

Související články

SPECIÁL: Vše o SuperStar

V neděli 11. dubna diváci a porotci vybrali poslední dva finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Zkompletovala se tak finálová desítka - pět žen a pět mužů....

Výběr článků

Načítám