Hlavní obsah

Santa Clausové se letos v newyorských barech neopijí

Tradiční cestu po barech, kterou v New Yorku každoročně vykonají tisíce mladých lidí v kostýmech Santa Clause, museli letos organizátoři kvůli koronaviru zrušit. Část místních vývoj zcela jistě přivítá, píše agentura Reuters. Cílem akce Santacon je sice vybrat peníze na charitu, nezřídka ji však ve městě, které nikdy nespí, doprovází rušení nočního klidu a stížnosti na podnapilé účastníky.

Foto: Profimedia.cz

Santacon je každoroční obrovská party, kde hlavní roli hrají kostýmy Santy a alkohol.

Článek

„Všichni sobi se nakazili koronou, takže elfové Santovi doporučili, aby osobní účast na veselici odložil,“ napsali organizátoři na webové stránky události.

Těm, kterým by snad alkoholické radovánky pro dobrou věc chyběly, doporučili, aby letos popíjeli doma při hrách a darovali peníze charitám, které zajišťují jídlo pracovníkům v první linii boje proti covidu-19.

Na základě koronavirových restrikcí zavedených guvernérem státu New York Andrewem Cuomem jsou ve velkoměstě zakázaná veřejná setkání více než deseti lidí a otevírací doby barů a restaurací jsou zkrácené. Alkohol navíc podniky mohou podávat pouze po zakoupení určitého množství jídla.

Santové zpacifikovali útočníka s nožem

Koktejl

Santacon vznikl v roce 1994 v San Francisku jako snaha ironicky poukázat na konzumní způsob života v období Vánoc. Podobné akce se od té doby konají i v jiných amerických městech, ta v New Yorku je však největší, tvrdí organizátoři.

Osud vánočních hospodských tahů v dalších městech Spojených států, které pandemie letos tvrdě zasáhla, zatím není jasný, podotýká Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám