Hlavní obsah

Samice šimpanze v čínské zoo prala prádlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Ne nadarmo se říká, že se někdo opičí, když po někom něco napodobuje. Přesně to totiž dělá šimpanz Yuhui ze zoologické zahrady na jihu Číny. Šimpanzí samice opakuje přesně to, co vidí u ošetřovatelů. Naučila se tak mýt si ruce nebo prát prádlo mýdlem v nádržce s vodou ve svém výběhu.

Samice šimpanze v čínské zoo prala prádloVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry natočené 6. prosince zprostředkovala agentura AP. Na nich je vidět Yuhui, jak sedí u vody a ručně se snaží vyprat růžový kus oblečení. Poté si mýdlem namydlila dlaně a provedla i osobní hygienu.

Foto: Newsflare, AP

Samice šimpanze v čínské zoo prala prádlo

Samice šimpanze se narodila v roce 2001, v zahradě v Čchung-čchingu žije 22 let. Napodobovat lidské činnosti začala podle ošetřovatelů, když jí bylo zhruba osm let. V průběhu let pak činnosti dotáhla téměř k dokonalosti.

Například jeden kus prádla vydrží prát i půl hodiny. A nakonec si k němu nezapomene přičichnout a zkontrolovat, zda je opravdu čisté. Alespoň to tak vypadá.

Z charkovské zoo utekl šimpanz. Když začalo pršet, vrátil se pro bundu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám