Hlavní obsah

Sacha Baron Cohen opět udeřil, ultrapravicové militanty napálil na jejich vlastní akci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský komik Sacha Baron Cohen opět udeřil. Představitel už ikonických postav Borata, Bruna nebo Aliho G si v sobotu udělal legraci z účastníků sjezdu ultrapravice v padesátitisícovém městě Olympia ve státě Washington. Ve scéně ne nepodobné té z Borata se objevil na pódiu jako rasistický country zpěvák, přičemž z něj padala slova, u kterých se červenali snad i účastníci akce. A tím to neskončilo.

Foto: Profimedia.cz

Sacha Baron Cohen

Článek

Když se před vámi na pódiu objeví někdo, kdo zpívá o nakažení bývalého prezidenta Baracka Obamy, Hillary Clintonové nebo epidemiologa Anthonyho Fauciho „wuchanskou chřipkou”, měli byste tak nějak tušit, že něco není v pořádku. A když vám to nedojde ani ve chvíli, kdy chce posléze tyto osoby „rozsekat tak, jak to dělají Saúdové”, a nechá publikum hlasovat o tom, jak tedy s dotyčnými naloží, můžete si už s Cohenem asi klidně zpívat nahlas.

Akci pořádalo ultrapravicové militantní uskupení Washington Three Percenters. Cohen podle všeho organizátory akce kontaktoval, aby jim nabídl hudební vystoupení. A vzhledem k tomu, že předstíral, že s nimi sympatizuje, nepřišla jim zřejmě asi ani divná nabídka, že náklady spojené s hudebním vystoupením sám ponese. The Three Percenters nabídku přijali, a dali tak prostor vzniknout jednomu z dalších Cohenových šprýmů.

Po pár minutách pořadatelům a návštěvníkům přece jen došlo, že naletěli, a chtěli Cohenovi odpojit ozvučení a dostat jej pryč z pódia, zasáhla ale komikova ozbrojená ochranka. To organizátory popudilo, přestože právě Three Percenters jsou hlasitými zastánci práva na nošení zbraní. Ochranka posléze i s Cohenem a kapelou naskákala do soukromé opancéřované sanitky na způsob „vichr z hor”. Celý tým z místa urychleně odjel stylově se zapnutými majáky a sirénou.

Dvojitá pointa

Už v tuto chvíli byste si asi řekli, že se Cohenovi povedl opět dobrý kousek, když odhalil rasistické tendence některých návštěvníků akce, kteří s ním ostré pasáže písní bez váhání zpívali nahlas. Jen byste si možná povzdechli, že už tu jednou něco takového bylo ve snímku Borat.

Možná vědom si toho, že trochu kopíruje sám sebe, měl Cohen nachystáno ještě jedno překvapení. Na místo konání akce totiž dorazil po několika chvílích znovu a s ještě šílenějším vousem a jako kameraman natočil zpověď organizátora akce, kterého se ptal, co že se to pokazilo. Nic netušící muž mu popsal celý průběh provokační akce, podivil se, že to muselo stát spoustu peněz, a vyjádřil přesvědčení, že finance šly od Demokratické strany. „Jsem si stroprocentně jistý, že to byl Sacha Baron Cohen,” ozve se zpoza kamery. „Ano, byl,” odpověděl organizátor.

Dá se předpokládat, že se tento jeho šprým objeví v nějaké formě v další sezoně show „Who is America” vysílané na HBO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám