Hlavní obsah

Sabotér vypustil španělskému vinařství tanky, škoda 64 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníkům vína musí krvácet srdce, když se podívají na záběry z bezpečnostní kamery jednoho vinařství v severošpanělském regionu Kastilie a León. Neznámý pachatel tady pronikl do haly s nerezovými nádržemi a otevřel jejich výpustní kohouty. Do kanálu vyteklo na 60 tisíc litrů cenného nápoje v odhadované hodnotě 2,5 milionu eur (64 mil. Kč).

Škoda za 2,5 milionu eur. Sabotér vypustil z nádrží španělského vinařství 60 tisíc litrů vína.Video: BODEGAS CEPA 21, AP

 
Článek

Incident se odehrál minulý týden v obci Castrillo de Duero. Podle majitele podniku Josého Mora Espinozy šlo o zjevnou sabotáž. „Pachatel si nevzal žádné cennosti, pohyboval se plynule a myslím, že dobře věděl, kde se pohybuje,“ řekl Espinoza podle listu La Vanguardia.

Foto: BODEGAS CEPA 21, AP

Škoda za 2,5 milionu eur. Sabotér vypustil z nádrží španělského vinařství 60 tisíc litrů vína.

Osoba, která čin provedla, se maskovala do bílé kombinézy tak, že jí nebylo vidět obličej. Během jedné minuty otevřela kohouty u tří a podle některých médií až pěti tanků, jejichž obsah vytekl rovnou do kanalizace.

Šéf vinařství řekl, že má „lehké podezření“, kdo by za sabotáží mohl stát. Médiím ale nechtěl nic říci, aby nemařil policejní vyšetřování.

Mezi vypuštěnými víny jsou velmi cenné značky jako Cepa 21, Malabrigo a Horcajo. Podnik má uzavřené pojištění, jeho vedení si ale je vědomo, že pojišťovna konečnou tržní hodnotu zničeného vína zcela nepokryje.

Červené víno se valilo ulicemi. Portugalskou vesnici zaplavily dva miliony litrů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám