Hlavní obsah

Červené víno se valilo ulicemi. Portugalskou vesnici zaplavily dva miliony litrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

São Lourenco do Bairro

Ulice portugalské obce São Lourenco do Bairro se zabarvily dočervena poté, co z místní výrobny uniklo zhruba 2,2 milionu litrů vína. Přitom byl vytopen jeden dům a hrozila také ekologická katastrofa. Té se však podařilo zabránit.

Ulicemi portugalské vesnice se valily 2,2 milionu litrů červeného vínaVideo: AP

 
Článek

Lidé z portugalské vesnice São Lourenco do Bairro zažili v neděli velmi neobvyklé ráno. Při pohledu z okna totiž viděli, jak se ulicemi valí přibližně 2,2 milionu litrů červeného vína. Příčinou bylo poškození dvou nádrží ve výrobně společnosti Levira, která stojí na kopci nad obcí.

Server Daily Mail pro srovnání uvedl, že by víno téměř naplnilo olympijský bazén, ale do jeho objemu lehce přes 3,1 milionu litrů přece jen ještě něco scházelo. Nicméně i přesto šlo o tak značné množství, že mohlo v okolí způsobit ekologickou katastrofu.

V ohrožení byla zejména blízká řeka Certima, ale podle portugalských médií se místním hasičům podařilo velké množství vína včas odvést do polí. Škody tak nakonec byly jen minimální, informace z města hovoří jen o jediném vytopeném sklepě.

Firma Lavira se k incidentu postavila čelem a vzala na sebe plnou odpovědnost. „Uhradíme také všechny náklady spojené s úklidem a opravou škod, přičemž máme k dispozici týmy, které tak mohou učinit okamžitě,“ napsala Lavira v prohlášení. Již také nechala odstranit půdu, která byla masivním únikem vína kontaminovaná.

Lahev vína ležela přes 40 let ve sklepě, v aukci se prodala za 2,4 milionu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám