Hlavní obsah

Rybář natočil, jak na jeho kajak zaútočil velký aligátor

– Casselberry
Novinky, Markéta Klánská

Když se 26letý Thomas Swiader vydal rybařit na floridské jezero Lake Triplet, netušil, jaké překvapení na něj ve vodě číhá. Po jeho kajaku, ve kterém seděl i s přítelkyní a psem, se vrhl velký aligátor.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan natočil, jak jeho kajak napadl aligátorVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Swiader se do floridského Casselberry přistěhoval jen čtyři měsíce před svým nevšedním zážitkem. Nevěděl proto, co všechno ho může v novém bydlišti potkat.

"Když jsem viděl to cáknutí, pomyslel jsem si, že je tam dole pořádný okoun. Pak jsem ale pod kajakem spatřil ocas, takže mi bylo jasné, že to byl aligátor. Okamžitě jsem odtamtud chtěl zmizet," popsal netradiční setkání s predátorem Swiader.

Málem přišel o psa

Alespoň nějaký úlovek se mladému Američanovi ale povedl, aligátorův útok na kajak totiž zachytil kamerou, kerou měl připevněnou na hlavě.

"Měl jsem u sebe yorkšírského teriéra, kterého je možné vidět na záběrech vlevo, jak po útoku plave ve vodě. Spadl tam po té ráně, aligátor do nás totiž narazil s velkou silou. Ucítil jsem na noze cuknutí a uvědomil si, že to bylo vodítko. Rychle jsem tedy psa dostal zpátky na loď. Myslím, že to on mohl podnítit aligátorovu zvědavost," vysvětlil Swiader.

Na otázku, zda se ještě někdy vydá rybařit na kajaku, Swiader pro regionální deník Sun Sentinel uvedl, že raději upřednostní rybaření z bezpečí souše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám