Hlavní obsah

Rybář na Těrlicku ulovil kapra vážícího přes 27 kilogramů, bojoval s ním dvacet minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Délka 125 centimetrů, hmotnost 27,5 kilogramů a stáří přinejmenším patnáct let. Takové parametry má kapr, kterého ve středu večer ulovil ve vodní nádrži Těrlicko dvaašedesátiletý rybář Miroslav Prokeš.

Rekordní kapr v těrlické přehraděVideo: Rybářská stráž

 
Článek

Muž, který chodí na ryby už od svých osmnácti let, označuje tuto událost za životní zážitek. Jeho kolegové z revíru nepamatují, že by někdo takového giganta někdy ulovil. „Byl to pro mě šok,“ svěřil se Novinkám Prokeš.

Podle něj bylo velké štěstí, že v době, kdy kapr zabral, bylo na břehu přehrady i několik dalších rybářů, kteří mu úlovek pomáhali vytáhnout z vody. Sám by to totiž nezvládl.

„Přišlo to naprosto nečekaně před osmou hodinou večerní. Manželka mi volala, ať už jdu domů, že je zima. Sotva jsem dokončil telefonát, najednou jsem ucítil velký záběr. Bylo od počátku jasné, že jde o výjimečný úlovek. Kluci hned přiběhli, trvalo to možná dvacet minut, než jsme ho vytáhli na břeh,“ řekl rybář.

Foto: Rybářská stráž Těrlické přehrady

Kapr z Těrlické přehrady měří 125 centimetrů a váží 27,5 kilogramu.

Kapitální kapr nakonec skončil po nezbytném fotografování opět v přehradě. Miroslav Prokeš totiž prozradil, že podle pravidel revíru se kapři, kteří jsou delší než 60 centimetrů, pouštějí zpátky do vody.

Podle člena rybářské stráže z těrlické přehrady Reného Klozy musel být kapr starý aspoň patnáct let.

Rekordní úlovek z Těrlicka byl zaznamenán jen zhruba týden poté, co si Luboš Kuric připsal podobný úlovek na nedaleké vodní nádrži Žermanice. Jeho kapr měřil na délku 110 centimetrů a vážil 25 kilogramů.

Rybář chytil na Žermanické přehradě čtvrtmetrákového kapra

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám