Hlavní obsah

Ryba Karla Gotta je hitem gurmánů

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stálice české popové scény Karel Gott má mezi přáteli pověst skvělého kuchaře. I když o sobě skromně tvrdí, že se za žádného mistra kuchařského umu nepovažuje, ryba podle jeho receptu už získala obdiv nejednoho gurmána.

Foto: Matěj Zelinka

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Článek

"Já vařím pouze to, co prostě umím. Většinou jde o nějaký orientální recept nebo něco od ryb. Když byla v Praze konečně otevřena prodejna s čerstvými rybami, vždy jsem si od francouzského majitele nechal poradit nějaký zajímavý recept," prozradil Gott.  

Oblíbil si kořeněné pokrmy

Zpěvák dává přednost pokrmům výrazné chuti. "Mám rád především hodně kořeněná jídla. Vadí mi, že hovězí i vepřové ztrácí chuť. Nedávno jsem dostal vepřové ze zabíjačky a najednou jsme si u stolu řekli - ano, takto kdysi chutnalo maso. Je to zřejmě v krmivu a v podmínkách, v nichž jsou zvířata chována," domnívá se.

"Na steaku z Argentiny je prostě znát, že se tam dobytek prohání venku po pampách. Maso, které se prodává v našich obchodech, je tuhé a nemá šťávu," postěžoval si Karel Gott, který si rád pochutná na arabské, ruské či francouzské kuchyni.  

Na dobré večeře čas nezbývá

Podle něj však záleží na tom, do jaké konkrétní restaurace host zavítá. "Musím ale říct, že i v Praze už jsou restauranty, kam bych mohl zajít každý den a dostal bych přesně to, na co mám chuť. Ovšem příliš se mi to nedaří, protože večer zpravidla pracuji, a tak na dobrou večeři nemívám čas," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Karel Gott překvapil fanoušky knírkem

Hvězda českého showbyznysu Karel Gott píše společně se spisovatelem Arnoštem Lustigem knihu o životních zkušenostech a filozofických úvahách. Práce...

Kariéru Karla Gotta inspirovali Židé

Stálice české populární hudby Karel Gott, který letos v červnu oslaví své pětašedesátiny, se na špičce drží již několik desítek let. Hudební kritici...

Karel Gott stihne Ivanu políbit pod stromem

Zpěvák Karel Gott se se svou přítelkyní Ivanou Macháčkovou chystá začátkem května na cestu do Spojených států. Zamilovaný pár se odsud přesune do Moskvy,...

Výběr článků

Načítám