Hlavní obsah

Ruskou miss zradily nahé fotky v Playboyi

DPA, ČTK, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Miss Ruska Marija Smirnovová (22) se nebude moci zúčastnit letošní soutěže Miss Universe, která se uskuteční 3. června v Panamě. Ruská krasavice se totiž v lednu 2000 nechal fotografovat "nahoře bez" pro ruské vydání časopisu Playboy, což odporuje pravidlům pro účast v soutěžích krásy.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Dívka doufala, že se na její tři roky starý prohřešek nepřijde, ale organizátoři konkurzu na něj přišli a Mariju diskvalifikovali.

Pořádající organizace Miss Universe předložila jako důkaz fotografii poloobnažené Smirnovové na titulní straně lednového čísla časopisu Playboy z roku 2000. Marija však focení obhajovala: "Nemyslím, že to byla chyba. Mělo to své výhody. Je to prestižní záležitost a přede mnou se na obálce tohoto časopisu objevila třeba Naomi Campbellová."

Dodala, že o vítězství v prestižní světové soutěži ruské dívky už nemohou ani snít po tom, co jim loni provedla Oksana Fjodorovová z Petrohradu. Tato policistka, která loni zvítězila v soutěži Miss Universe, vzbudila velký ohlas zejména kvůli svému povolání.

Pak ale musela korunku miss vrátit, neboť neplnila podmínky soutěže, odmítala se účastnit různých plánovaných akcí a údajně byla i těhotná. To se sice nepotvrdilo, ale její chování přesto značně zkomplikovalo šance ruských uchazeček v mezinárodních soutěžích krásy.

Rusko má ještě možnost nahradit krasavici jinou uchazečkou. Do Panamy by měla odjet vicemiss Ruska Olesja Bondarenková. Má ale co dělat, aby získala vízum a pořídila si šaty, v nichž se představí.

Smirnovová byla diskvalifikována na poslední chvíli a v tom Rusové spatřují zákeřnost jednání pořadatelů Miss Universe. Za výhodu Bondarenkové ruští organizátoři považují její asijské rysy a původ. Předkové ruské krásky prý totiž pocházeli z rodiny tureckého sultána.

Související témata:

Výběr článků

Načítám