Hlavní obsah

Ruská dvojčata zemřela při invazi na Ukrajinu ve stejný den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimír Putin čelí nevoli kvůli vzrůstajícímu počtu mladých Rusů, kteří zemřeli během ruské invaze na Ukrajinu. V mnoha případech jde o velmi mladé brance, kteří nepočítali s tím, že se ocitnou ve válce a že tam zahynou. Informoval o tom britský deník The Telegraph.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ruský voják

Článek

Váleční generálové v Rusku údajně krizitují svého vůdce kvůli využití mladých vojáků v bojích v ukrajinských městech jako je Mariupol, Cherson a další.

Otřesení vojáci říkají, že byli posláni přes hranice Ukrajiny pod dojmem, že jejich cílem je „zachránit“ tamní obyvatele. Místo toho se ocitli ve válce s Ukrajinci, která navíc trvá mnohem déle, než původně čekali.

Matky některých vojáků obviňují Putina z využívání jejich dětí pro účel, se kterým nesouhlasili. Říkají, že na nic takového rozhodně nebyli připraveni.

„Přestaňte nenávidět Rusy.“ Stovky aut projížděly na protest Berlínem

Evropa

V ruském městě Novočerkassk byli v úterý minulého týdne pohřbeni dva mladí vojáci, dvojčata. Jejich rakve byly přikryty ruskou vlajkou a spuštěny do hrobů. Stovky smutečních hostů přihlížely.

Oběma vojákům bylo teprve 29 let. Alexej a Anton Vorobjov bojovali na Ukrajině bok po boku. Byli zabiti ve stejný den, tři týdny od začátku invaze na Ukrajinu, a v Rusku po sobě zanechali partnerky, jedna z nich je těhotná.

Jejich pohřeb je v Rusku jen jedním ze stovek. Během invaze na Ukrajinu zemřelo mnoho mladých lidí, kteří občas ani netušili, co je čeká.

Reklama

Výběr článků

Načítám