Hlavní obsah

Ruská církev napravuje neposlušné chodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruská policie se rozhodla zatočit s neposlušnými účastníky silničního provozu neobvyklým způsobem. Do boje s vysokou nehodovostí se totiž zapojila ortodoxní církev.

Foto: Jiří Cysař

Pražský hrad od Senátu

Článek

S nápadem přišla ruská policie poté, co zjistila, že nejčastějšími původci dopravních karambolů jsou starší chodci. Mezi nimi se vyskytuje největší počet věřících osob, proto strážci zákona usoudili, že právě u nich by mohlo být církevní kázání účinnější než třeba postihy v podobě pokut.

Uralští kněží už vzali celou záležitost pevně do svých rukou a přímo na půdě kostela začali kázat, že porušení pravidel silničního provozu není jen dopravní přestupek, ale především závažný hřích.

Hříšníci se dostali na obrazovku

Církev si již pár hříšníků vzala do parády a záběry z "pokání" přenášela dokonce ruská televize Rossia. Svým divákům přinesla záběry kněze naléhajícího na provinilou ženu, která v minulosti přecházela na červenou.  A výsledek se záhy skutečně dostavil. Jakmile dotyčná Ruska odešla z kostela, pustila se do kolemjdoucích a začala je přesvědčovat, že se přechází výhradně na zelenou.

Ruská ortodoxní církev nezůstane jen u napravování původců dopravních nehod. V nejbližší době si chce vzít na starost také kázání a šíření protipovodňových pravidel.

Související témata:

Výběr článků

Načítám