Hlavní obsah

Rumunští policisté převlečení za ženy chytali v tramvajích kapsáře

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Práce skrytých policistů může být někdy zábavnější, než by se zdálo. V rumunském Temešváru byla situace s kapsáři už natolik na pováženou, že museli policisté vyrazit do boje v převlečení za ženy. Jejich vzezření už bylo totiž tamějším lapkům dobře známé, a tak museli muži zákona vyrazit do dopravních prostředků dokonale maskovaní.

Článek

Když mladý policista zaslechne, že ho čeká práce v převleku, tak se většinou zachvěje vzrušením a čeká na svůj úkol. Je velkou otázkou, zda mu tento pocit zůstane v moment, kdy zjistí, že bude chytat kapsáře v prostředcích veřejné dopravy oblečený jako žena.

Skupina policistů v rumunském Temešváru se tedy vybavila parukami, šaty, zásobami make-upu a vyrazila do boje.

"Hlavním důvodem této akce bylo to, že už některé z nás od vidění znali, a tak by tito policisté nemohli být nasazeni. V ženském převlečení nás však nepoznali a mysleli si tak, že jsou v bezpečí. Mylně," uvedl vyšetřovatel Cristian Pantar.

Zloději byli doslova v šoku

"Nikdy nekradli, když byli někde okolo nich muži. Hodně se obávali toho, že by totiž mohl být policistou v přestrojení či ho mohl vidět a pokusit se ho zastavit. Jednoduše považovali ženy za lehké cíle. Celou skupinu jsme však dostali, když kradli peněženku z kabelky jedné ženy," informoval o celé akci vyšetřovatel.

Byli doslova v šoku, když jim došlo, že ženy okolo nich byli ve skutečnosti muži a ještě k tomu policisté. Jsme rádi, že jsme je dostali, šli jsme po nich opravdu dlouhou dobu," dodal Pantar.

Reklama

Výběr článků

Načítám