Hlavní obsah

Rtěnkou si říkáte o znásilnění

Novinky, Alexandr Petrželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Tak to alespoň ženám v Malajsii tvrdí Nik Azíz Nik Mat, šéf opoziční Panmalajské islámské strany a premiér federálního státu Kelantan. Musíte dělat víc než jen nosit tudong (přiléhavý šátek kolem obličeje), hřímal pan ministr na shromáždění, na němž odstartoval svou kampaň za pozvednutí morálky.

Foto: web týmu

Muži Žďáru nad Sázavou

Článek

I když budete oblečená nenápadně, jestli vaše rty budou zářit růží a kolem vás se bude vznášet oblak vůně, koledujete si o to, varoval naslouchající zástupy. Ústřední vláda a ženské organizace takový přístup ovšem odmítají.

"Korán přece ukládá mužům, aby své sexuální tužby kontrolovali," odporovala Nik Matovi Zajna Anwarová ze skupiny Ženy v islámu. Mluvčí pana premiéra na vlnu protestů reagoval tím, že jeho šéf měl na mysli, aby odpovědnost raději nesli stejnou mírou oba, muž i žena. Mezi premiérova doporučení se řadí i rada státním orgánům, aby dávaly přednost ošklivým uchazečkám o státní službu, protože ty mají menší šanci se provdat a neprovokují muže.

Rovněž nařídil reklamním firmám, aby na billbordech v jeho státě zobrazovaly ženy jen se zakrytými vlasy. Dívky odkládají tudong a nosí přiléhavé džíny, pohoršuje se malajský politik. Západní kulturní vlivy prý kazí místní mládež a rozkládají tradiční muslimskou společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám