Hlavní obsah

Rozzuřený býk řádil na dálnici, málem přizabil policistu

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florida

Při pohledu na záběry z floridské dálnice by někdo mohl nabýt dojmu, že sleduje býčí rodeo. Ve skutečnosti se jedná o záznam řádění zdivočelého býka, který vypadl z kamiónu převážejícího skot.

Rozzuřený býk řádil na dálnici, málem přizabil policistu a několik dalších lidí

 
Článek

Zvíře vypadlo z přepravního vozu z výšky tří a půl metru. Neutrpělo žádnou újmu na fyzickém zdraví, zato je ale náhlá událost natolik rozběsnila, že mnoho nescházelo, aby způsobilo v přilehlém okolí katastrofu.

Nezvyklé prostředí, dopravní chaos a zmatení lidé okolo vyvolali u šokovaného býka útočné chování. Nejdříve nabral na rohy policistu, který nestačil uskočit. Přihlížející lidé jen v hrůze lapali po dechu a snažili se stůj co stůj klidit ze zorného pole rozlíceného zvířete.

„Dostal jsem rozkaz jet na to místo koordinovat dopravu. Když jsem uslyšel, jak na mě někdo křičí, otočil jsem se a spatřil půltunové stvoření, které mi funělo přímo do tváře. Věděl jsem v tu chvíli, že jde do tuhého, ale neměl jsem čas jakkoli zareagovat. Zakryl jsem si tedy alespoň nejchoulostivější místa na těle a odevzdal jsem se svému osudu,“ vyprávěl zasahující policista Richard Lalonde.

Štěstěna však stála na straně policisty, který nakonec neutrpěl žádnou vážnější újmu na zdraví. Na pomoc mu totiž přispěchali další policisté, kteří nebezpečné zvíře zastřelili, aby zabránili neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám