Hlavní obsah

Rozdíl mezi jejich výškami je skoro metr, přesto se milují

Jedna měří 182 centimetrů, druhá 97. Podstatný výškový rozdíl však nebrání jejich vzájemné lásce. Christie Chandlerová a Senecca Corsettiová z amerického Utahu jsou podle Guinnessovy knihy rekordů manželským párem (v kategorii stejné pohlaví/ženy) s největším rozdílem ve výšce svých postav na světě.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Corsettiová a Chandlerová tvoří navzdory rozdílu ve svých výškách zamilovaný pár.

Článek

Výškový rozdíl mezi ženami činí celých 85 centimetrů, díky čemuž se staly historicky prvními držitelkami světového rekordu pro největší rozdíl ve výškách postav u manželského páru stejného pohlaví - v kategorii ženy - na světě, uvedli zástupci z Guinnessovy knihy rekordů.

Nízká postava Corsettiové je důsledkem diastrofické dysplazie, známé také pod názvem diastrofický dwarfismus, což je velmi vzácná dědičná vývojová vada, která způsobuje nižší vzrůst a deformaci končetin a páteře.

Chandlerová uvedla, že ji k žádosti o rekord inspiroval světový rekord pro největší rozdíl ve výškách u manželského páru, který tvoří dvojice různého pohlaví a kde je žena vyššího vzrůstu než muž.

„Bavily jsme se o tom už dříve. Vtipkovaly jsme, že určitě máme největší výškový rozdíl na světě. Nikdy jsme to ale nebraly vážně,“ směje se Corsettiová, která svoji partnerku poznala ve škole, kde obě učily - Chandlerová umění, Corsettiová matematiku. Do svazku manželského vstoupil zamilovaný pár v roce 2021.

„Děláme si srandu, že já čistím spodní poličky a Christie vrchní,“ říká Corsettiová, která doufá, že jejich rekord povzbudí společnost k tomu, aby více respektovala rozmanitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám