Hlavní obsah

Romana Šmuclera baví moderování i vaření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Roman Šmucler, který moderuje pořad 1proti 100, chápe svou práci jako koníček. Televizní práce však není jeho jediným hobby. Díky tomu, že se rád věnuje rodině, objevil i kuchařské vášně.

Foto: Adéla Čuříková

Tým neurochirurgů s 3D brýlemi, které umožňují vidět operovanou část těla pacienta na obrazovce v trojrozměrném zobrazení.

Článek

"Televize znamená, že dneska dostanete cenu, a zítra vás vyhodí. Kdežto medicína je běh na dlouhou trať. Musíte ji znát od základu," uvedl Šmucler.

"Je fajn být oblíbený, ale přijdete-li na novou terapii rakoviny, tak to je úplně jiný pocit. Je bezvadné, když se lidi smějí, ale život je přece jenom jeden. Medicína je věc, která si zaslouží, abych se jí věnoval naplno, ale já jsem rád, že mám i televizního koníčka," dodal ke své práci.

Další své vášni, vaření, se věnuje, když mu zbude čas. Pak prý kuchtí ze všech sil. "Na Vánoce jsem dělal pravého amerického krocana v ovocné krustě s nádivkou z jedlých kaštanů a měl obrovský úspěch," řekl Šmucler, jehož velkým vzorem je kuchař Oliver. "Snaží se vařit z jednoduchých surovin zdravě a moderně." Romanova žena, Libuše Šmuclerová, ho od plotny rozhodně neodhání, naopak je ráda, když ji zastoupí.

Shodil deset kilo

Šestatřicetiletý Šmucler i přes svůj kladný vztah k jídlu začal uplatňovat některé zásady pro prodloužení věku a za poslední rok se mu podařilo zhubnout deset kilogramů.

"Dospěl k jsem názoru, že je nezbytně nutné sportovat. Dal jsem si závazek, že ujedu na horském kole sto kilometrů, a to jsem dokázal. Dělal jsem vyjížďky a trasy jsem stupňoval, až jsem limit splnil. Teď mám další cíl, velmi tvrdý. Chci uběhnout maratón," prozradil Šmucler.

Reklama

Související témata:

Související články

Šmuclerová pomůže manželovi s klinikou

Bývalá programová ředitelka TV Nova Libuše Šmuclerová zatím nemá o své budoucnosti jasno. V plánu má zatím pouze pomoc manželovi v budování soukromé kliniky,...

Výběr článků

Načítám