Hlavní obsah

Rodinu s malými dětmi pronásledoval na túře v Kanadě medvěd. Natočili ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrodružný zážitek má za sebou rodina se třemi malými dětmi, kterou v kanadském Whistleru v Britské Kolumbii pronásledoval medvěd baribal. Ačkoliv se chovala zcela příkladně, dlouhou dobu se šelmy nemohla zbavit. Video, jež zvíře zachycuje, poskytla agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Rodinu se třemi malými dětmi pronásledoval ve Whistleru medvědVideo: Brighton Peachey via Storyful, AP

 
Článek

Záběry ze setkání s černým medvědem pořídila Brighton Peachyová, která se společně se svým manželem a třemi dětmi vydala v okolí Whistleru na túru. V jednu chvíli si všimli, že je pronásleduje velký medvěd baribal.

Rodina nezazmatkovala a dodržovala všechna pravidla, která se při setkání s medvědem ve volné přírodě doporučují.

To je medvěd, křičelo batole a běželo za šelmou. Situaci zachránila matka

Koktejl

Na videu je patrné, jak Peachyová na šelmu křičí, zatímco její manžel mává rukama ve snaze medvěda odstrašit. Oba přitom apelují na syna, aby neutíkal. Medvěd ovšem na jejich snahu nijak nereagoval a rodinu pronásledoval zhruba 1,5 kilometru.

Medvědi se po souboji zřítili z útesu, přežila pouze samice

Koktejl

Pětičlenná rodina nakonec narazila na početnou skupinku dalších výletníků, ke které se připojila. Po chvíli společné chůze jim medvěd naštěstí zmizel z dohledu.

„Byla to dobrá lekce, protože i když znáte všechna doporučení o tom, co by člověk měl dělat, divokou zvěř to někdy nezajímá. Jste na jejím území,“ okomentovala Peachyová událost na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám