Hlavní obsah

Rodina žije spokojeně v domě uprostřed kruhového objezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud někdy pojedete ve Walesu po silnici mezi městy Ruthin a St. Asaph, uvidíte na jednom z kruhových objezdů poměrně netradiční věc. Uprostřed křižovatky tam totiž stojí rodinný dům, v němž už 60 let žije rodina Howatsonových. Ti se na konci sedmdesátých let odmítli vystěhovat kvůli chystané výstavbě obchvatu města Denbighu a v domě zůstávají dodnes.

Foto: Mapy.cz

Dům stojí uprostřed kruhového objezdu.

Článek

David John a Eirian Howatsonovi žili v domě od roku 1960, kdy ještě v okolí žádná silnice nebyla a dům byl hospodářstvím na samotě za městem. Na konci sedmdesátých let se však začala chystat stavba městského obchvatu a jeho součástí je i kruhový objezd postavený v roce 1980.

Howatsonovi se rozhodli neustoupit výstavbě a odmítli se vystěhovat. Dnes v domě stále žijí potomci manželů Howatsonových, konkrétně jejich syn se svojí početnou rodinou.

Foto: Google Maps, Bez zdroje

Dům stojí uprostřed kruhového objezdu.

„Lidé se nás vždycky ptají, jestli tady není hluk. Já bych ale řekl, že to není o nic horší, než když žijete poblíž obyčejné silnice. Navíc máme přímo na kruhovém objezdu příjezdovou cestu,“ řekl serveru North Wales Live Clwyd Howatson, jenž v domě strávil většinu života a na provoz okolo domu je zvyklý.

„Někdy tady je pořádně rušno. Hlavně když přijedou vnoučata a přespávají u nás. Ale aspoň se nemusíme starat o sousedy,“ vysvětluje otec sedmi dětí a dvanáctinásobný dědeček.

„Někdy může být problém, že řidiči nepředpokládají, že by na kruhovém objezdu vyjelo další auto. Vždycky proto čekáme, až není poblíž žádné vozidlo. Teprve poté vyjíždíme auty na silnici,“ dodal Howatson.

Anketa

Vadilo by vám žít v domě uprostřed kruhového objezdu?
Ano
56,9 %
Ne
43,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25193 čtenářů.

Jako přízrak. Uprostřed čínské dálnice stojí osamělý dům

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám