Hlavní obsah

Robot na veletrhu AI osahával reportérku. Znovu prověří jeho nastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád

Jako nezdvořák se projevil humanoidní robot Muhammad na veletrhu v Rijádu, jehož prostřednictvím hostitelská země prezentovala své výsledky v oblasti vývoje umělé inteligence. Když robota tento měsíc představovala jedna televizní reportérka divákům, začal ji osahávat.

Humanoidní robot při prezentaci osahával reálnou moderátorku.Video: AP

 
Článek

Kuriózní situace nastala v živém vysílání, kdy novinářka Rawyu Kassemová stála vedle Muhammada a s mikrofonem v ruce sdělovala veřejnosti potřebné informace.

Muhammad, oděný v tradičním bílém rouchu a s červenobílou kefíjou na hlavě, ale v jednom okamžiku pohnul pravou rukou tak, že sáhl nic netušící reportérce na hýždě, informoval server Business Insider.

Novinářku to zjevně zaskočilo. Lehce se odtáhla a zvednutím roztažené dlaně jako by Muhammadovi signalizovala, že „takhle tedy ne“. Zachovala se nicméně jako profesionálka a pokračovala v reportáži.

Mohammad poté promluvil k přihlížejícím. „Jsem Muhammad, první mužský saúdský robot. Byl jsem vyroben a vyvinut tady v Království Saúdské Arábie jako národní projekt, abych demonstroval naše úspěchy na poli umělé inteligence,“ řekl dokonalou arabštinou.

Po práci nám seberou i ženy

Choulostivý okamžik měl široký ohlas na sociálních sítích. „Tak se na něj podívejte. Nejprve nám začali brát práci a teď nám vezmou i naše ženy,“ napsal jeden z diskutujících. „Jen chtěl potřást reportérce rukou, když zaslechl své jméno,“ přidal se další.

Výrobce robota odmítl, že by se Muhammad choval neslušně. Reportérka jen stála v jeho akčním rádiu, v každém případě prý ale jeho nastavení znova prověří.

MWC 2024: Jako ze sci-fi filmů. Takto s námi bude umělá inteligence mluvit

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám