Hlavní obsah

Jedla hmyz a zkoušela lovit. Lektorku jógy zachránili po 17 dnech v divočině

Novinky, nčs

Celkem 17 dní strávila v havajské divočině 35letá Američanka Amanda Ellerová. Vyčerpanou a zraněnou ženu zahlédli záchranáři z vrtulníku v husté vegetaci. Instruktorka jógy přežila díky pití vody z potoka a pojídání lesních plodů, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřešovanou ženu objevili v divočině po 17 dnechVideo: Reuters

 
Článek

Ellerová se ztratila na havajském ostrově Maui. Při výletu se vzdálila od svého auta a nevědomky postupovala stále hlouběji do přírodní rezervace. Po ženě pátraly kromě záchranářů i stovky dobrovolníků. Ačkoliv u sebe neměla žena mobilní telefon a nebylo možné pátrat pomocí GPS, po 17 dnech přišla radostná zpráva.

Vyčerpanou ženu objevili záchranáři v hloubi rezervace, v místě pokrytém hustou vegetací. Ellerová kromě vyčerpání ztratila boty, měla zlomenou nohu, poraněný meniskus, popáleniny od slunce a oděrky po celém těle. Přesto podle lékařů nic nebrání jejímu plnému zotavení.

Foto: Profimedia.cz

Amanda Ellerová byla pohřešována 17 dní.

Během 17 dnů se žena, která vyučuje jógu, živila především lesními plody a pila vodu z potoka. Přestože se snažila ulovit i drobnější vodní živočichy, nebyla úspěšná a musela se spokojit s občasnou porcí hmyzu.

Měla pomoct i odměna

Na sociálních sítích se po 8. květnu, kdy bylo vyhlášeno pátrání, rozběhla i kampaň, která slibovala odměnu 50 tisíc dolarů (1,1 milionu korun) za informace vedoucí k nalezení Ellerové. Za kampaní stáli přátelé pohřešované ženy a zřejmě i proto v hledání pomáhalo mnoho dobrovolníků.

Na tiskové konferenci, která byla po objevení ženy uspořádána, vystoupila před novináře matka Ellerové, jež uvedla, že zažila „emocionální horskou dráhu”. „Druhý den po probuzení jsem musela zkontrolovat mobilní telefon, jestli je to skutečně pravda a nebyl to pouze sen,” dodala šťastná žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám