Hlavní obsah

Řidička školního autobusu pila za volantem alkohol. Hájí se, že to nevěděla, a lidé jí to věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amal Hannaová přišla o práci řidičky školního autobusu poté, co byla přistižena při popíjení alkoholického nápoje, když rozvážela děti ze školy. Její obhajoba, že k tomu došlo omylem, však není tak nesmyslná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šedesátiletá Amal Hannaová jezdila se školním autobusem na Long Islandu posledních patnáct let. O tuto práci však přišla, když v za volantem popíjela alkoholický nápoj White Claw.

Ten se dá chuťově zhruba přirovnat k evropskému radleru. Jde o směs perlivé vody s alkoholem a různými ovocnými příchutěmi. Na rozdíl od radlerů však má větší podíl čistého alkoholu, na mezinárodních trzích je to 4,5 procenta, zatímco v USA a Kanadě to může být až 8 procent.

Amal Hannaovou zradila nejprve bílá plechovka s barevným pruhem a názvem daného ovoce a pak také samotná chuť. Podle jejích vlastních slov tedy byla přesvědčená, že popíjí naprosto neškodnou ovocnou limonádu.

A nevšimla si ani relativně vysokého podílu alkoholu. Musela totiž podstoupit náročnou chemoterapii, při níž významně klesla její schopnost rozpoznávat chutě, a tak v ústech nepoznala, že nápoj obsahuje alkohol. Navíc tvrdí, že sama vůbec nepije, takže ani nevěděla, že zrovna tento nápoj je alkoholický.

Veřejnost i policie jsou na její straně

Její příběh proto ve výsledku vyvolal značnou vlnu solidarity a lidé začali ve velkém přispívat do veřejné sbírky na její podporu. „V tom autobuse tehdy byly i moje děti. Ta paní potřebuje podporu a finanční pomoc,“ píše se v popisu sbírky s tím, že po celých patnáct let měli paní Amal ve velké oblibě děti i jejich rodiče.

Podle deníku Daily Mail pak jejímu vysvětlení uvěřili také američtí policisté a nevznesli proti Amal Hannaové žádná obvinění.

Muž si vyjel do ulic na koni, zatkli ho za řízení pod vlivem alkoholu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám