Hlavní obsah

Řidič se vyhýbal srně, zůstal dva dny uvězněný na útesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž se svým autem uvázl na konci února na srázu nad pláží v kalifornském Big Sur. Řidič se snažil vyhnout srně, následně však sjel z útesu dolů. Po dvou dnech se ho podařilo zachránit, vyvázl se středně těžkými zraněními.

Záchrana muže v KaliforniiVideo: AP

 
Článek

Jednotka leteckých operací pobřežní divize obdržela v úterý 27. února od policejního dispečinku v Pacific Grove výzvu k prohledání pobřeží v Big Sur.

Posádka letadla, která již byla v oblasti Monterey kvůli jinému zásahu, dokázala rychle zareagovat a lokalizovat vozidlo. Auto sjelo asi 120 metrů od silnice a zůstalo zaklíněné poblíž pláže.

Motorkáře během závodu srazila k zemi srna

Koktejl

Řidič byl v autě sám a nehodu se mu podařilo přežít. Záchranáři ho našli poblíž vozidla, kde mával provizorně vyrobeným praporem, aby na sebe upoutal pozornost.

Krátce poté dorazil na místo tým s vrtulníkem spolu s velitelem hasičů z Big Sur, jimž se podařilo muže zachránit.

Řidič uvedl, že se snažil vyhnout srně na silnici, jenže jeho vozidlo se skutálelo ze srázu a on byl vymrštěn střešním oknem. Přestože zůstal uvězněn na útesu celé dva dny, byl ve stabilizovaném stavu. Utrpěl středně těžká zranění.

Posléze byl letecky přepraven do zdravotnického střediska k dalšímu ošetření.

Bééznadějně osamocená ovce ze skotského útesu byla zachráněna

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám