Hlavní obsah

Řidič Diany byl opilý, potvrdily to testy DNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Francouzské policejní vyšetřování smrti britské princezny Diany potvrdilo, že její řidič Henri Paul byl v době nehody opilý. Vinu za nehodu už připsaly Paulovi dosavadní závěry vyšetřování, které vede francouzská strana dva roky. Policie se přitom opřela o zjištění, která potvrzovala, že řidič byl opilý, že byl pod vlivem antidepresiv a že jel nepřiměřeně rychle.

Článek

Diana zahynula v roce 1997 při dopravní nehodě v Paříži a kolem příčin neštěstí stále panují dohady a spekulace. Dianin mercedes, který Paul řídil, narazil ve vysoké rychlosti do pilíře v jednom pařížském podjezdu. Paul byl příslušníkem bezpečnostního týmu pařížského hotelu Ritz, kde Diana před nehodou večeřela.

Podle dokumentu přistoupili francouzští vyšetřovatelé k nové analýze DNA ze vzorků řidičovy krve poté, co Paulova rodina vystoupila s prohlášením, že byl v okamžiku nehody střízlivý.

Získaný profil DNA byl porovnán se vzorky odebranými Paulovým rodičům a dokonale se s nimi shodl. To vyloučilo možnost, že by uchovávaný vzorek Paulovy krve i výsledky analýzy byly zaměněny.

Otec Dianina milence tvrdí, že šlo o vraždu

Podle detektivky Martine Monteilové, která vyšetřování vede, "nemůže být naprosto pochyb", že nehodu způsobil opilý a rychle jedoucí Paul. Monteilová také upřesnila, že výsledky testů byly předány britské policii, a ujistila, že "nic nebylo zaměněno".

Mohamed al Fayed jako otec další oběti neštěstí, Dianina společníka Dodiho, nikdy nepřistoupil na tvrzení, že šlo o dopravní nehodu. Vyšel s tvrzením, že milenecký pár byl zavražděn, protože vztah princezny s Dodim vadil britské královské rodině. Diana byla první manželkou následníka britského trůnu prince Charlese, který se s ní rozvedl.

Reklama

Související články

Svědek tvrdí: Dianu zabilo oslnění laserem

Havárii, při níž v srpnu 1997 zahynula v Paříži britská princezna Diana, způsobilo oslnění speciálním laserovým dělem. Napsal to britský bulvární deník Daily...

Princezna Diana zřejmě zemřela opilá

Ačkoli 31. srpna uplynulo od tragické smrti princezny Diany už devět let, objevují se stále nové spekulace o možných příčinách, jak a proč zemřela. Veřejnost...

Výběr článků

Načítám