Hlavní obsah

Retrívr se zřítil z útesu, letěl k němu vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh se šťastným koncem se odehrál na pobřeží Oregonu. Zlatý retrívr Leo se začátkem letošního roku zřítil z tamního útesu. Na místo byli povoláni záchranáři, kteří pomocí vrtulníku zvíře vyzdvihli, zachránili a vrátili zpět do rukou jeho majitelům.

Záchrana psaVideo: Reuters

 
Článek

Posádka z Astorie letěla vrtulníkem, aby vyzdvihla psa, který spadl 1. ledna v odpoledních hodinách ve státním parku Ecola z útesu.

Na záběrech je vidět, jak záchranář zvedá psa schouleného vedle skalního útesu a poté ho vkládá do koše, aby ho mohl zvednout vrtulník.

Pes vběhl do nory za liškou. Ven ho dostali až jihočeští hasiči

Koktejl

Záchranný letoun přistál v 16:15 místního času na parkovišti, kde na majitele čekalo vytoužené setkání s jejich čtyřnohým mazlíčkem.

Majitel psa pobřežní hlídce řekl: „Leo zůstal přes noc na pohotovosti u veterináře. Má několik řezných ran a modřin. Daří se mu dobře. Jsme moc vděční, že je naživu, vyhlídky na jeho uzdravení jsou přívětivé.“

„Rádi bychom všem připomněli, aby při túrách měli psy na vodítku, pokud není na webových stránkách státního parku uvedeno jinak,“ okomentoval incident hasičský sbor z Cannon Beach.

Pes na jihu Čech spadl do desetimetrové studny, vytáhl ho velitel hasičů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám