Hlavní obsah

Restaurace se otevřely, kostely musí být zavřené. Pastor se proto převlékl za číšníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V argentinském městě San Lorenzo uspořádali minulý týden neobvyklý protest proti koronavirovým opatřením, když v tamním kostele věřící v rouškách usedli u stolů jako v restauraci a pastor s několika dalšími lidmi se oblékli jako číšníci. Na tácech ale neroznášeli pivo, nýbrž Bibli. Informoval o víkendu deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přišli jsme takto oblečení a s podnosy, protože je to, zdá se, jediný způsob, jak vám můžeme servírovat slovo Boží,“ uvedl akci pastor evangelického kostela Daniel Cattaneo.

Vedení argentinské provincie Santa Fe totiž minulý týden v rámci uvolňování opatření zavedených kvůli koronaviru povolilo otevření barů i obchodů, ale do kostela smí na mše stále jen maximálně deset lidí.

„Chceme jen uplatnit naše ústavní právo na vyznání víry, bary a obchody mohou otevřít, tak proč diskriminují nás?“ řekl místním médiím pastor Cattaneo, který akci zorganizoval.

Zemřel kontroverzní dánský pastor, který nevěřil v boha

Koktejl

V neděli se konala v argentinském městě San Lorenzo další akce pod heslem Que Abran Los Templos (Ať otevřou chrámy). Věřící se shromáždili odpoledne na louce v autech, podobně jako nyní v době pandemie covidu-19 jezdili lidé do autokin.

Reklama

Výběr článků

Načítám