Hlavní obsah

Restaurace najala falešného kněze, aby se mu zaměstnanci zpovídali z pracovních hříchů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatel restaurace v Kalifornii musí zaplatit vysokou pokutu za to, že zaměstnancům neplatil přesčasy, vydíral je a také zastrašoval. Najal mimo jiné falešného kněze, který měl u zpovědí zjistit, čím se zaměstnanci na pracovišti provinili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americká média informovala o neotřelém nápadu provozovatele restaurace v Sacramentu, která patří do řetězce Taqueria Garibaldi. Najal totiž falešného kněze, který měl při domnělých zpovědích zjistit, jakých „hříchů“ se zaměstnanci dopouštějí na pracovišti.

Všechno začalo již v květnu 2021, kdy si jeden ze zaměstnanců stěžoval, že mu restaurace neplatí za přesčasy. Zaměstnanci totiž museli denně pracovat více než osm hodin a v týdnu měli jen jeden den volna.

Vedení restaurace jim také bralo peníze ze společného spropitného. To byl pravděpodobně ještě větší problém než přesčasy, protože ve Spojených státech je obvyklé, že značnou část příjmů tvoří u restauračního personálu právě spropitné.

Muž se v převleku za kněze vetřel do kasáren u Windsoru, kde sídlí královská garda

Koktejl

Její majitel se snažil problém všemožně zahladit, například falšováním pracovních výkazů nebo zastrašováním imigrační policií. Záležitost s falešným knězem vyšla najevo až poté, co pracovní podmínky v restauraci začaly prověřovat úřady.

Kněz začínal setkání se zaměstnanci modlitbou a pak si je bral ke zpovědím. „Bylo to zvláštní a zpovědi se to moc nepodobalo. Většinou se ptal na pracovní věci, třeba jestli jsem z podniku něco ukradla nebo zda jsem loajální k majiteli,“ popsala vyšetřovatelům jedna bývalá zaměstnankyně. Takto získané informace pak majiteli měly sloužit jako další nástroj k vydírání zaměstnanců.

Kněz zůstává neznámý

Majiteli Eduardu Hernandezovi, spolumajiteli Hectoru Manualovi Martinezi Galindovi a manažerovi Alejandru Rodriguezovi tak soud minulý měsíc nařídil zaplatit 35 zaměstnancům celkem 140 tisíc dolarů (přes tři miliony korun) jako náhradu mzdy a odškodné.

Úřadům se nepodařilo identifikovat muže, který se za kněze vydával, přestože podle zaměstnanců patřil k Hernandezovým přátelům. Naproti tomu diecéze Sacramento se podle webu The Washington Post dušuje, že do jejích řad podvodník v žádném případě nepatří.

Kněz jako seznamka. Má na kontě 270 svateb a zatím žádný rozvod

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám